5 tips om Pinterest zakelijk in te zetten

Er heerst nog veel scepticisme over het sociale medium Pinterest. Onder andere dat het medium voornamelijk door vrouwen wordt gebruikt en voor hen vooral als inspiratiebron dient zorgt voor veel van die scepsis. Toch heeft Pinterest behoorlijk wat voordelen en kun je het wel degelijk zakelijk inzetten. Het is een medium dat draait om beeld en genereert heel veel traffic naar websites. Het medium groeit procentueel nog steeds erg hard.

Wat is Pinterest nu eigenlijk?

Het is een sociaal medium waar beelden en ook video’s worden gedeeld die mensen voornamelijk online ‚vinden’. Het delen heet ‚pinnen’ en is vergelijkbaar met het ‚liken’ op Facebook.

5 tips hoe je Pinterest zakelijk kunt inzetten

    1. Deel je producten

Natuurlijk erg voor de hand liggend, maar het delen van foto’s van je producten is de makkelijkste manier om Pinterest zakelijk te gebruiken. Zeker als je tastbare producten hebt. Zorg voor goede foto’s die ook nog eens inspirerend zijn.

    1. Deel je diensten

Wat minder voor de hand liggend. Diensten zijn vaak wat minder makkelijk in een afbeelding weer te geven. Toch is het niet onmogelijk en zeker een aanrader. Ben je financieel dienstverlener, deel dan afbeeldingen van wat jouw klanten kunnen bereiken door gebruik te maken van je diensten. Bijvoorbeeld financiële onafhankelijkheid. Daar kun je vast wel een mooi beeld bij bedenken.

    1. Zorg voor linkjes

Zorg dat je pin niet alleen een afbeelding bevat, maar tevens een korte tekst met een link naar jouw website. Zorg dat mensen je website bezoeken.

    1. Voeg een bedrag toe

Misschien vreemd om te doen, echter Pinterest kent zoiets als een ‘gifts’ sectie. Jouw pins kunnen daar onderdeel van worden. (Let op: hier is wel wat extra’s voor nodig op jouw website)

    1. Ga de interactie aan

Net als op andere sociale media geldt dat ook op Pinterest. Zie je een leuke pin van iemand anders, klik op de button Pin it en deel het. De andere interactie is het reageren op pins.

Happy Pinning!

Share on:

Leave a comment