De kracht van sociale media

Vic Gundrota vertrekt bij Google+

Het begon donderdagmiddag de 24e april met een berichtje over het vertrek van Vic Gundrota bij Google en dus ook als directeur van Google+.  Zijn originele post op Google+ vind je hier

Google+ wordt officieel dood verklaard

Dit nieuws werd door diverse (inter)nationale media opgepakt zoals bv nu.nl en Trouw en was uiteraard voer voor de sociale media.  Inmiddels hebben de wildste verhalen over Google+ de ronde gedaan. Vic zou ontslagen zijn. En voornamelijk het bericht dat Google+ niet meer als product maar als platform wordt gezien en daardoor ‘officieel dood’ wordt verklaard is een bijzondere vanuit de hoek van Techcrunch. Lees vooral ook de commentaren onder de artikelen die gedeeld zijn op sociale media.

Of toch niet….

De berichtgeving lijkt volledig gebaseerd op anonieme bronnen en wordt ook weer door anonieme bronnen tegen gesproken. Er zelfs een open brief geschreven naar de media geschreven door Amanda Blain waarin zij onderbouwt met allerlei cijfers en feiten dat Google+ allesbehalve dood is. En diverse andere bloggers lezen TechCrunch de les voor hun slechte ‘journalisme’, wat vervolgens op de sociale media als Google+ uiteraard wordt opgepakt. Overigens spreekt Google zelf de geruchten ook tegen.

Iedereen journalist

Vele Google fans nemen het bericht van TechCrunch, en dan vooral het achterblijven van een goede onderbouwing, heel hoog op en keren hen zelfs de rug toe. Je ziet dat het Internet en de sociale media maken dat iedereen zich journalist voelt en dat berichtgeving ook heel makkelijk wordt overgenomen zonder ‘fact checking’.

De kracht van social media

Ondertussen zie je dat dit bericht voor Google+ geen windeieren legt. Het levert veel extra exposure op. De kracht van sociale media in dit voorbeeld zit hem toch wel in de ‘olievlek werking’.

google+ op 3e plaats

Hoe staat Google+ ervoor

Wel leuk om te vermelden is dat Google+ als mobiele app de top 15 van comScore is binnengedrongen. Daarnaast zijn zij volgens dezelfde comScore het 3e sociale netwerk net achter Twitter.

Belangrijk is dat Google+ altijd al als platform is neergezet. Het platform is niet zozeer bedoeld om contact te onderhouden met vrienden, maar vooral als verbindende schakel tussen verschillende diensten en producten van Google. Zoals wij ook tijdens onze workshops aangeven is Google+ erg belangrijk in de exposure en de vindbaarheid van je bedrijf en je producten.

We houden de ontwikkelingen voor jullie in de gaten 😉

Share on:

Leave a comment