Hoe krijg je mensen stil op Twitter?

Nieuwe aanpassing op Twitter

Zoals je recent hier hebt kunnen lezen heeft Twitter een redesign gedaan, waardoor Twitter meer en meer lijkt op Facebook. En ook nu wordt er weer een aanpassing uitgerold. Zelf noemen ze het Another way to edit your Twitter experience. Het gaat om een mogelijkheid om de mensen die je volgt op ‘mute’ te zetten, zodat ze niet meer voorbij komen in je timeline.

mute op twitter

Mute ofwel blokkeren op Twitter

Als je de engelse versie aan hebt staan van Twitter heet deze nieuwe functie inderdaad ‘Mute’, echter in de Nederlandse versie heet het ‘Blokkeren’. Dat klinkt dan toch weer wat drastischer. Je ontvolgt het Twitter account niet, maar zorgt er dus voor dat er geen updates (zowel tweets als retweets) van dit account voorbij komen in je tijdlijn of in je push berichten en SMS notificaties.

Wat is het voordeel?

Ten opzichte van ontvolgen heeft het ‘muten’ wel wat voordelen. Degene die je ‘mute’ ziet dit niet en kan nog wel gewoon jouw tweets favoriet maken, beantwoorden en retweeten. Het kan voor een hele rustige timeline zorgen waarin je alleen de accounts voorbij ziet komen die je wilt zien. Ik ben wel benieuwd wat jullie hiervan vinden.

Zowel mobiel als Twitter.com

De functionaliteit wordt komende weken uitgerold in zowel de iPhone app, als op Android en op Twitter.com.

Share on:

Leave a comment