Is cross-posting de toekomst?

Je ziet het steeds vaker, de mogelijkheid van cross-posting. Zo wordt op dit moment de officiële uitrol gedaan van Instagram stories naar Facebook stories na een intensieve testperiode in Portugal. Bij het plaatsen van een Story verschijnt de optie om hem op Facebook te zetten. Hij kan tegelijkertijd op Facebook en Instagram worden geplaatst. Daar waar op Facebook het gebruik van Stories amper wordt benut, wordt op Instagram er dagelijks vrij intensief gebruik gemaakt van de Stories optie.
Aangezien Facebook, Instagram, WhatsApp en Messenger van hetzelfde bedrijf zijn, lijkt het logisch dat cross-posting zich steeds verder gaat uitbreiden. In TechCrunch geeft Hoofd Design van Facebook, Luke Woods, in ieder geval aan dat het gaat om de eindgebruiker en wat die wil. En daarbij wordt niet gekeken of er functionaliteit wordt gekopieerd van andere social media platforms als bijvoorbeeld Snapchat.

Cross-posting in de toekomst

Ik ben benieuwd hoe de ontwikkeling er in de toekomst uit gaat zien. Gaat het straks verder dan alleen de platforms van 1 bedrijf?  Of moet je dan nog steeds uitwijken naar social media management tools als Hootsuite en Buffer? En is dat zo verkeerd?
In mijn optiek niet, want daarmee kun je je content per platform aanpassen. Per slot van rekening verschilt het publiek per platform ook. Het is niet voor niets dat Stories op Instagram wel loopt en op Facebook totaal niet. Tja, de toekomst gaat het uitwijzen……
Share on:

Leave a comment