Nieuw design Twitter

Twitter heeft heel recent een aantal mooie veranderingen doorgevoerd.

Vanaf 8 april is Twitter al bezig met de uitrol van een nieuwe layout. Als je een nieuw account toevoegt, behoor je al tot de ‘gelukkigen’, dan zie je de veranderingen zoals hieronder beschreven. Heb je een bestaande account, dan heb je wat geduld nodig. Twitter gaat met deze veranderingen steeds meer op Facebook lijken qua look en feel, maar oordeel vooral zelf. En laat ons je mening horen.

Hier alvast wat informatie, ergens in de komende weken zul je de veranderingen zien verschijnen.

Grotere profiel foto

nieuw profiel @flotus
Zoals hier te zien in het profiel van The First Lady.

Tweets

Beste Tweets

Als je tweet meer interactie heeft, zal hij iets groter worden getoond, zodat je beste content makkelijk te vinden is.

Pinned Tweet

Je kunt je tweet aan de bovenkant van je pagina vast ‘pinnen’.

Gefilterde Tweets

Je kunt kiezen hoe je de timeline van anderen wilt zien, alleen tweets, tweets met foto’s en video of inclusief replies.

4 foto’s

Je kunt nu 4 foto’s tegelijk uploaden bij een tweet. Voorlopig alleen nog via de iPhone, maar, zoals ze zelf aangeven, binnenkort ook via Android en Twitter.com. De foto’s worden als een 4-luik gepresenteerd in de tijdlijn. Een soort collage. Als je op een foto klikt, wordt ie volledig geopend.

Vrienden taggen

Je kunt nu in de foto’s tot 10 vrienden taggen, zonder dat dit ten koste gaat van de 140 karakters. Dit lijkt heel sterk op de functionaliteit in Facebook. De vriend krijgt een notificatie en kan ervoor kiezen te accepteren of te deleten.

Zoals gezegd lijkt Twitter met deze aanpassingen steeds meer op Facebook.

Share on:

Leave a comment