Tweets delen via nieuwe Message-button

De nieuwe Twitter Message-Button

Twitter kondigde eergister aan dat ze een nieuwe Message-Button introduceren. Met de button kun je direct aan enkele personen of groepen van personen privé berichten delen, zoals ook het giften hieronder laat zien.
Message_Button_Twitter

Het is geen nieuwe functionaliteit, maar de button maakt het een stuk makkelijker. Daarmee zijn ze tegemoet gekomen aan een duidelijke behoefte, wetende dat in 2015 60% meer berichtjes zijn verzonden en zelfs 200% meer tweets via privé berichtjes. Ze willen de conversaties echt verrijken.

Hoe te gebruiken?

Zakelijk gezien kan het handig zijn om snel een tweet privé te kunnen doorsturen. Zo kun je wellicht makkelijk met een intern team bepalen of je een tweet wilt retweeten, of hoe om te gaan met een klacht gedeeld via Twitter. Uiteraard was dit al mogelijk en zeker als je bijvoorbeeld gebruik maakt van bijvoorbeeld Hootsuite als Social Media Manegement tool.

Andere aanpassingen in Twitter

Twitter heeft de afgelopen periode ook al de volgende nieuwe functionaliteit toegevoegd om de conversaties te verrijken.

Er zijn veel discussies gaande over het verlies van jonge gebruikers op Twitter. We zullen zien hoe het zich ontwikkeld. Wellicht dat alle aanpassingen van de afgelopen periode zorgt voor het aantrekkelijker maken van het medium.

Share on:

Leave a comment