Vervuiling timeline Twitter of relevante content?

Twitter timeline weer veranderd

Je zag op je Twitter timeline al een tijdje retweets en gepromote tweets. Nu heeft Twitter bedacht daar ook Tweets aan toe te voegen die zij interessant en relevant voor jou achten. Hoe gaat dat in zijn werk? Twitter kijkt onder andere naar hoe populair de desbetreffende tweet is en hoe mensen uit jouw netwerk op deze tweet reageren.

Vervuiling of levert het jou juist relevante content

Twitter zelf is heel blij met deze aanpassing in hun algoritme uiteraard. Zij vinden dat ze jou extra relevante en interessante content leveren die je normaal niet gezien zou hebben. Maar
er is voldoende tegenstand.Twitter timeline change

Bij Techcrunch spreken ze over vervuiling en wordt als beeldspraak een afbeelding van paardenuitwerpselen toegevoegd. Zij zijn van mening dat er zo ook tweets in je timeline komen van mensen die jij helemaal niet interessant vindt. Zij leggen op basis van deze algoritme verandering direct de link met het algoritme van Facebook. Het is juist de reden voor veel twitteraars om niet voor Facebook te kiezen. Zij argumenteren dat ook het gebruik van de ‘favorite’ functie een hele andere invulling krijgt. Daar waar Twitter zelf aangeeft dat je het ook kunt gebruiken om eventueel later iets te kunnen lezen, wordt het nu dus ook gebruikt om als interessante content op iemand zijn timeline te plaatsen.

Ook Andy Beal op Marketing Pilgrim laat zich erg negatief uit over de wijzigingen. Hij roept op tot het volgende: “Ik zou willen dat Twitter en Facebook zouden stoppen met te raden wat ik graag zou willen zien en me alleen tonen waarom ik vraag.”

Share on:

Leave a comment