Wil je weten wat wereldwijd trending is? Gebruik Hash!

Twitter als newsfeed

Twitter is een constante stroom aan berichtjes over van alles en nog wat. De één houdt netjes zijn tijdlijn in de gaten of er iets voorbij komt wat hij graag wil weten en delen, de ander gaat dat veel te ver. Wil je Twitter gebruiken als belangrijkste newsfeed, dan heb je een dagtaak. Zie maar eens de relevante berichtjes eruit te halen. Ongeveer een maand geleden werd er een leuke nieuwe app uitgebracht: Hash. Zoals in #, hashtag.

Wat doet Hash?

HashHash, Twitter newsfeedHash doet 1 ding en doet dat echt goed. Datgeen wat mensen het meest delen wordt gerangschikt en zo ontstaat een lijst met de hot topics van de dag. De naam doet vermoeden dat hiervoor de #, hashtag, wordt gebruikt, maar niets is minder waar. Hash is vrij gecultiveerd en brengt je echt nieuws van nieuwssites. Daarmee mis je natuurlijk wel de berichtjes met ‘lekkere’ onzin en meningen zoals die op Twitter worden gedeeld.

Hoe werkt het?

Als je een topic kiest, wordt een selectie van Tweets getoond. Het is een Engelstalige app, dus de topics zijn internationaal. Het is een gratis app en geeft een leuk visueel beeld. Je hoeft ook niet ingelogd te zijn op Twitter om de app te gebruiken, wat voor niet-twitteraars een absoluut voordeel kan zijn. Heb je wel een account, dan kun je meepraten via ‘join the conversation’ (onderin de app).
Naast nieuws worden ook een aantal andere rubrieken aangeboden: popular music, selfies, sports, fashion, vines en photos.

Share on:

Leave a comment